Felhívás!

Zajlik az oltáskampány

Többeknek magasabb a vérnyomása, amikor oltásra jelentkeznek, mint általában lenni szokott, mert stresszes állapotban érkeznek a rendelőbe a kereskedelmi televíziókból vett, sokszor ellenőrizetlen, elferdítve beállított információk miatt – állapították meg tegnap a sepsiszentgyörgyi oltóközpontban.

A szolgálatot teljesítő orvos, aki nevét nem adta, mert „itt olyan forgalom van, hogy az követhetetlen” (ugyanis az iskolaorvosokat visszarendelték az intézményekbe, ezért „felborult” a korábbi rend – szerk. megj.) azt mondja: az embereknek nem az oltástól, hanem az „ellenőrizetlen híráradattól” megy fel a vérnyomása.

– Egy egyedül élő idős személy, aki csak a kereskedelmi televíziókból tájékozódik, és esetleg az sincs, akivel legalább megbeszélje, joggal lehet zaklatott az oltás miatt. A valóság az, hogy itt még egyetlen komolyabb allergiás reakciót sem észleltünk, és – tudomásunk szerint legalábbis – utólag sem volt olyan beoltott, aki egy Paracetamolon kívül egyéb kezelésre is rászorult volna – nyilatkozta a doktornő, aki szerint nem kell mindjárt készpénzek venni mindent, csak azért mert „a tévében mondták”.

A központban egyébként az előjegyzésnek megfelelően érkeznek az emberek, nincs tömeg, az oltás kimondottan civilizált körülmények között zajlik. Ugyanabban a központban (Dália utca 1. szám) hétfőtől elkezdték adni a Moderna által kifejlesztett védőoltást is. Az előjegyzés pontos betartása azért fontos, mert egy flakon Modernából tíz pácienst kell beoltani (a Pfizer-BioNTechnél ez hat személy) legtöbb hat órával azt követően, hogy megnyitották a flakont. Ha valaki kimarad, helyébe mást kell behívni, hogy ne vesszen kárba az oltóanyag. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.