Hirdetés
Hirdetés

Zajlik a sérült fiatalok tábora

Zajlik a sérült fiatalok tábora Kovászna megye

Kedden vette kezdetét a Máltai Szeretetszolgálat által szervezett tábor a mozgássérültek és fogyatékkal élők számára. A hatnapos rendezvénynek a háromszéki Benedekmező ad otthont.

Hirdetés
Hirdetés

Idén 18. alkalommal rendezték meg a tábort, melyen mintegy hatvan személy vesz részt, őket ötven önkéntes segíti a következő napokban. A szervezők igyekeznek színes, érdekes programokat biztosítani, természetesen a résztvevők speciális igényeinek megfelelően.

Benedekmezőre idén Magyarországról és Ukrajnából is érkeztek táborozók, de sepsiszentgyörgyiek is vannak, a cél pedig az, hogy szórakozási, vakációs lehetőséget biztosítsanak ezeknek a gyerekeknek, fiataloknak is – mondta Székely Róbert, a Máltai Szeretetszolgálat szentgyörgyi munkatársa. A tábor költségei egyébként hozzávetőlegesen 30–40 százalékkal magasabbak, mint egy átlagos táboré, hiszen akadálymentesíteni kell a helyszínt, az étkeztetésre is külön oda kell figyelni. A sérült fiataloknak ingyenes a részvétel a táborban, a költségeket támogatásokból fedezik.

A program változatosnak ígérkezik, a különböző kézműves tevékenységek, játékok, vetélkedők mellett lovaglás is lesz, valamint a Sepsi Medvék ATV egyesület tagjai motoros és ATV-s kirándulásra viszik a résztvevőket. 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük