Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Zágoni férfit támadott meg a medve

FRISSÍTVE: Zágoni férfit támadott meg a medve Kovászna megye

Megsérült egy zágoni férfi, miután a medve saját udvarán támadt rá – közölte a Kovászna megyei környezetvédelmi ügynökség.

Hirdetés
Hirdetés

A hatóságokat hétfőn délelőtt fél 12 környékén riasztották a 112-es segélyhívó számon, a helyszínre a megyei mentőszolgálat és a csendőrség egységei szálltak ki.

A férfit stabil állapotban, fejsérülésekkel szállították sepsiszentgyörgyi megyei kórház sürgősségi osztályára.

FRISSÍTÉS!

Kis Gusztávtól, Zágon község polgármesterétől megtudtuk, hogy az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett, jelenleg kórházban ápolják, össze kellett varrni a fején lévő sebhelyeket, illetve a hátán is mély sebek vannak. Az önkormányzat kérést küldött a megyei tanácshoz és a kormányhivatal számára is, hogy szállítsák el a medvét, egyelőre nincs információ, hogy ez megtörténik-e, vagy ha igen mikor.

Az elöljáró ugyanakkor az Observatorul de Covasna-nak elmondta, a támadás egy, a falu szélén lévő kertben történt. Az 55 év körüli férfi a nála levő fejszével próbált védekezni a medve ellen, amely két kölykével volt.

“Szerencsére volt vele egy kutya, és volt egy fejsze a kezében. Ha nem lett volna a kezében a fejsze, és nem tudta volna a medve szájába rakni, szerintem megölte volna. (…) A medve két kölykével volt. A feje tájékán támadta meg, és a hátát is megharapta. (…) Miután a medve elment, vérezve, a saját lábán ment haza” – nyilatkozta a polgármester.

(fotó: stiripesurse.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások