Felhívás!

Vörös forgatókönyv lépett érvénybe Sepsiszentgyörgyön

Vörös forgatókönyv lépett érvénybe Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Március 23-tól bezárnak a kulturális intézmények, valamint a vendéglők és bárok belső terei. 

Az utóbbi időszakban Sepsiszentgyörgyön is növekedett a koronavírusos megbetegedések aránya, így meghaladta a 3-at az ezer lakosra jutó igazolt fertőzések száma. Az adatok alapján és a Megyei Készenléti Bizottság döntésének értelmében Sepsiszentgyörgyön a piros forgatókönyv lép érvénybe. 

Mindez azt jelenti, hogy március 23-tól kezdődően legkevesebb két hétre bezárnak a városban az előadásokat és koncerteket szervező kulturális intézmények, a Művész Mozi és a játéktermek, az éttermek és bárok pedig csak a teraszokon fogadhatják a vendégeket. 

A sepsiszentgyörgyi tanügyi intézmények továbbra is nyitva maradnak, az óvodások és az elemi iskolások fizikai jelenlétével zajlik az oktatás. Az V-VII. osztályosoknak, valamint a IX-XI. osztályos tanulóknak továbbra is az online térben tartják meg a tanórákat, a középiskolás és líceumi végzős diákok esetében pedig csak az osztályközösség fele vesz részt fizikailag a tanórákon. 

Sepsiszentgyörgyön az elmúlt 14 napban a koronavírusos megbetegedések aránya 3,09 ezrelék, ez 198 aktív esetet jelent városszinten.

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások