Felhívás!

Volt szekusok kizárva

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség versenyvizsgát hirdet 79 iskolaigazgatói és 38 aligazgatói állás betöltésére. A vizsgát országos szinten azonos időpontban és feltételekkel szervezik meg. Miután szeptember 1-jén minden intézményvezető mandátuma lejárt, jelenleg ideiglenes, megbízott vezetőkként töltik be funkcióikat.

Az iratkozási iratcsomót egy online platformra kell feltölteni szeptember 15-től kezdődően szeptember 26-a éjfélig. Akik ezen a szakaszon túljutnak, azaz minden okmányuk megvan és rendben találtatik, október 15-én írásbeli dolgozatot írnak, amely egy 50 kérdéses, vezetői készségeket és kompetenciákat vizsgáló tesztből áll.

Az igazgatói állásra pályázóknak november 15-e és december 8-a között egy interjún is túl kell lenniük az erre kijelölt bizottságok előtt, ekkor a választott iskola fejlesztési stratégiáját kell bemutatniuk, de digitális kompetenciájukat is bizonyítaniuk kell. Minden szakasz után van fellebbezési lehetőség, a végleges eredményeket december 17-én közlik, az új igazgatókat december 20–22. között nevezhetik ki, és 2022. január 10-én, a második félévben kezdhetik meg intézményvezető tevékenységüket.

Újdonság az eddigiekhez képest, hogy az igazgatóknak már nem kell az oktatásmenedzseri testületi tagság. Nevezésük feltétele, hogy legyenek felsőfokú végzettséggel rendelkező címzetes tanárok legalább 5 éve, az utóbbi két évben kitűnő minősítéssel, ne legyenek eltiltva semmilyen törvényszéki eljárásban vagy fegyelmi ügyben a vezetői funkciótól, legyen büntetőjogilag tiszta előéletük, ne legyenek volt szekusok, besúgók.

A versenyvizsgáról minden tájékoztatás megtalálható a Kovászna megyei tanfelügyelőség honlapján. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások