Felhívás!

Vizsgaszezon a tanügyben

Az előzetes eredmények szerint az idei, július 14-én lezajlott véglegesítő vizsgára jelentkező tanárok 68,49%-a szerezte meg a sikert biztosító 8-as vagy annál nagyobb jegyet – tájékoztat a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség. Ez számszerűen 50 pedagógust jelent megyénkben a 73 vizsgára jelentkezőből. Miközben tegnap eredményeket közöltek a véglegesítő vizsgázóknak, a címzetes állásokra pályázó tanárok éppen dolgozatot írtak az erre kijelölt két vizsgaközpontban.

A véglegesítő vizsgára legalább egyévi tanítás után lehet jelentkezni, ha tevékenységére a pályázó megkapja a „jó” vagy „kitűnő” minősítést, és vizsgatanítására legalább a 8-as osztályzatot. Az írásbeli dolgozat eredménye 70%-ban számít bele az általánosba.

Kovászna megyében július 14-én 21 tantárgyból vizsgáztak a pedagógusok. Az esetleges óvásokat tegnap és ma fogadták-fogadják a tanfelügyelőségen, végleges eredményeket július 28-án közölnek.

A Mikes Kelemen Elméleti Líceumban és a Puskás Tivadar Szakközépiskolában eközben 56 címzetes katedrára és számos helyettesítői állásra, töredék-katedrára pályázó, összesen 334 tanügyi káder írta meg vizsgadolgozatát. 48-an nem jelentkeztek vizsgára, 7-en visszaléptek. Nekik a legalább 7-es jegy megszerzése jelentheti az esélyt, hogy végleges (címzetes) állást tölthessenek be, ez alatt (5 és 7 közötti jeggyel) csak helyettesíthetnek. Idén nincsen gyakorlati vizsga, amelynek jegye az átlagba beszámolódna.

Előzetes eredményeket július 27-én, az óvások elbírálása után, végleges eredményeket augusztus 3-án közölnek, a következő két napban pedig a jegyek csökkenő sorrendjében választhatnak a sikeresen vizsgázók a meghirdetett katedrák, állások között.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.