Felhívás!

Vizsgaközpont lett a Mikó

A Székely Mikó Kollégiumban tegnap aláírták azt a szerződést, amelynek alapján az iskola a DSD (magyarul Német Nyelvi Diploma) felsőfokú nemzetközi vizsgaközpontjává vált. A Mikó a megyében az egyetlen olyan iskola, amely megszerezte ezt a kitüntető címet, az országban is mindössze 63 hasonló tanintézmény van.

Szerdán dr. Kondor Ágota és Fabrice Liesegang, a német nyelvű külföldi iskolák (ZfA- Zentralstelle für das Auslandsschulwesen) bukaresti fiókjának a képviselője írták alá a szerződést a Mikó vizsgaközponttá nyilvánításáról. Liesegang urat kollégája, Carol Szabolcs kísérte el, aki az elkövetkező időszakban szakmai segítséget nyújt az iskola német szakos tanárainak. A szerződés többéves tárgyalások eredményeként jött létre, amelyet a tanintézmény német szakos tanára, dr. Krecht Gyöngyvér folytatott a bukaresti Német Nagykövetség munkatársaival.

A kollégiumban eddig is támogatták a német nyelv oktatását, jelenleg a társadalomtudomány profilú osztályokban azt második nyelvként is emelt óraszámban (heti 4 óra) tanulják a diákok, akik egy angol közép- vagy felsőfokú nyelvvizsga birtokában egyre többször választják érettségi tantárgynak. A diákok számára a fakultációs órákon zajló felkészítő és a felsőfokú német nyelvvizsga ingyenes lesz. A cél érdekében az intézmény német szakos tanárai (Krecht Gyöngyvér, Ferencz Katalin) novembertől júniusig maguk is képzésen vesznek részt.

A vizsgát a német nyelvű külföldi iskolák központja szervezi meg, és egységes időpontban zajlik minden DSD-központban (általában kora tavasszal). A nyelvvizsga megszerzése jelentősen megnöveli a fiatalok esélyeit a továbbtanulásban, valamint a hazai munkaerőpiacon jelen levő német érdekeltségű vállalkozásoknál. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.