Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Visszavont megbízás

Mezei János, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke visszavonta Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő megbízását, hogy képviselje a pártot a Kárpát-medencei Képviselők Fórumának (KMKSZ) Regionális önkormányzati csoportjában. Kulcsár-Terza ezzel automatikusan elveszítette tagságát a Szili Katalin által vezetett autonómia-kerekasztalban is.

Az RMDSZ színekben parlamenti képviselethez jutott Kulcsár-Terza kissé meglepődve vette tudomásul, hogy „gyakorlatilag minden olyan bizottságból kitették, ahol autonómiáról van szó”, mert úgy véli, „erre nem szolgált rá”.

– Meg is kérdeztem a napokban Mezei Jánost Budapesten, a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) ülésén, amelyen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes meghívására vettem részt (rendes tagok csak a pártelnökök – szm.), hogy miért tett ki a KMKSZ szakbizottságából, de válaszként annyit kaptam, hogy „csak”. Ez nem állít meg engem abban, hogy nemzeti ügyekben lépjek, csak kissé furcsállom – mondta el megkeresésünkre a képviselő.

Hirdetés
Hirdetés

Kulcsár-Terza József érdeklődésünkre megerősítette, hogy először fordult elő a MÁÉRT fennállása óta, hogy sem az MPP, sem az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) nem kapott szót az ülés „főműsoridejében”. A korábbi gyakorlattól eltérően ugyanis, a Potápi Árpád államtitkár által vezetett ülés első felében országonként csak egy párt képviselője fejthette ki álláspontját. A többiek, köztük az MPP és az EMNP képviselői, csak egy szünet után – miután Orbán Viktor miniszterelnök már elhagyta az ülést – kaptak szót. Kulcsár-Terza szerint „aligha lehet ez véletlen”, de konkrét magyarázattal nem tudott szolgálni.

„Lehet, hogy a FIDESZ-nek fenntartásai vannak ezekkel a pártokkal, vagy egyszerűen nem fért bele az időbe” – vélekedett a képviselő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 25., 17:05
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Ez eléggé egyértelmű üzenet Orbántól. Ezek után még meddig és miért erőltetik a különpártosdit? Ja, Mezei szavával élve: CSAK!