Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Visszafordítani saját közösségünkbe

Visszafordítani saját közösségünkbe Kovászna megye

Sokrétű szervezetfejlesztési folyamaton fog átmenni a Turul Iroda az Active Citizens Fund Románia program által biztosított pályázati finanszírozásból, a végső cél pedig az, hogy hosszú távon is fenntartható költségvetést tudjon biztosítani azokra a tevékenységekre, amelyeknek haszonélvezői többnyire hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok. Az új perspektívákról Furus Levente egyesületi elnök számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján.

A bevételek és az egész szervezeti adománygyűjtő stratégia újragondolására van szükség – állapította meg Furus Levente. Jelenleg a programokat 95%-ban pályázatokból finanszírozzák, ez azonban hosszú távon nem fenntartható: függőségben és bizonytalanságban tartja a szervezetet, ezért szükség van egy stabilabb rendszer kiépítésére, amihez a #localready címszó alatt indított projekt vezet. Ebben partnerül fogadták a Brassói Közösségi Alapítványt, mely nagy tapasztalatokkal rendelkezik az adománygyűjtés, a közösség megszólítása terén, illetve a SEEDS izlandi szervezettel is tapasztalatot cserélnek.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyesület a következő 24 hónap alatt négy specifikus adománygyűjtést szervez meg – az eddigi szponzorokon kívül a helyi közösséget, illetve magánszemélyeket is bevonva –, és szervez egy jótékonysági gálát is, azzal a céllal, hogy 2024 végére legyen egy 10 ezer eurós bevétele. Ez az összeg biztosítaná ugyanis azoknak a programoknak a pénzügyi hátterét, amelyeket jelenleg szerveznek. Elsősorban a DOFE programra és Berde Mózsa-programra, azok keretén belül több mint 100 gyermek és 100 fiatal fejlődésére költenék a pénzt, mondta Furus Levente. A most életbe ültetendő programot Izland, Liechtenstein és Norvégia finanszírozza összesen 93.926 euróval, az egyesület 1,34% önrésszel járul hozzá a kivitelezéshez.

Szemléletváltásra van szükség – mondta Oláh Kata, a projekt pénzügyi felelőse – meg kell értetnünk a közösséggel, mit jelent visszafordítani a pénzt a helyiek hasznára. Ha csak 10 személy ad egy 5–10–15 lej értékű adományt, abból már lehet egy gyermeknek biztosítani a tanfelszerelés vagy egy oktatói csomagot, esetleg egy kirándulásra a benzinpénzt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük