Felhívás!

Virul a vírus

Virul a vírus Kovászna megye

Úgy tűnik, megyénkben az a tendencia, hogy több osztály vonul a virtuális térbe, mint amennyi visszatér jelenléti oktatásba.

Tegnap ugyan 36 osztálynak járt le a kéthetes otthoni tanulás, de ez a szám csak azért magas, mert hétfőtől a Székely Mikó Kollégium teljes gimnáziumi és líceumi tagozatának 28 osztálya is iskolába jár. Rajtuk kívül még hét osztály (vagy óvodai csoport) jár hasonló cipőben, viszont kilenc esetében kellett újra ezt a vész-forgatókönyvet érvényesíteni egy-egy pedagógus vagy gyerek covid-érintettsége miatt.

Legutóbb egy torjai óvodai vegyes csoport, a kovásznai Avram Iancu-iskolához tartozó 2-es sz. napköziben egy bölcsődei csoport, szintén Kovásznán, a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban a XI. D., a Speciális Iskolához tartozó baróti óvodai közös csoport, a szentgyörgyi Nicolae Colan-iskolában a II. A és III. C, a Puskás Tivadar Szakközépiskolában a X. E., a Berde Áron Szaklíceumban a X. A és a Mihai Viteazul-líceumban a VIII. B került fel a listára (ez a megyei tanfelügyelőség honlapján tanulmányozható), amely azon csoportokat tartalmazza, amelyekben felfüggesztették a jelenléti oktatást.

Év elejétől összesen 115 osztály és csoport érintett, jelenleg 57 osztály és csoport tanul online, 58-nak már lejárt a karantén-időszak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. október 13., 12:05
    ÉRTÉKELÉS: -10

    az kellene, hogy online alatt fél fizetést adjanak nekik maximum, nézd meg akkor hogy húznának oltakozni! Sajnos azonban a tanárok mindig is az a kategória volt, akik hasznot és bőrt húztak le, ha kellett kilenc rendet is mások munkája után