Felhívás!

Virágzik a szemétbusiness

Virágzik a szemétbusiness Kovászna megye

Elharapódzó jelenség Sepsiszentgyörgyön is, hogy pénzért szekeresekkel, külföldi rendszámtáblájú furgonokkal szállíttatják el egyesek a hulladékukat, mi több, a megyeszékhelyi Tega Rt. vezetőségének elmondása szerint már cégek, vállalkozók is igénybe veszik ezt a „szolgáltatást”.

Czimbalmos-Kozma Csaba sepsiszentgyörgyi városgondnok lapunknak kifejtette, hogy sajnos többen kihasználják, hogy pár tíz lejért, szeszes italért elszállíttathatják a hulladékot, arra nem gondolnak, hogy a szemét a környezetükben, a folyópartokon, erdők szélén köt ki.

Máthé László, a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője szerint az elmúlt években elharapódzott a jelenség.

– Az Olt partján, de Kilyénben, a régi fahídnál, illetve Sepsiszentgyörgy határában, az 5-ös kilométerkőnél illegális szemétgyűjtőpontok alakultak ki. Van, ahol heti rendszerességgel is takarítanunk kell, és látszik, hogy cégek is igénybe veszik a szekeres, furgonos „szolgáltatást” – mondta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. február 4., 11:44
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Jo uzlet a hulladek gazdalkodas- cegemtol soha nem vittek el egy kg szemetet es megis havonta jon a szamla, nem beszelve hogy a havi szemetem kb 20 kg es en fizetek ezet ket kobmetert – ez hol helyes uraim? Mikor lesz az hogy azt fizetem amit elvisznek? Szerintem akkor amikor beperelem a hulladekgazdalkodassal foglalkozo ceget !

 • User
  Dátum: 2021. február 4., 12:37
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Micsoda szenzacio!? Most veszik eszre, ez mukodik mar jo par eve! Csak az irodabol kesore lehet eszrevenni. Kozbe ki kell mozdulni es felfigyelni azok szavara is akik mar reg jelzik ezt a jelenseget.