Felhívás!

Virágvásár Sepsiszentgyörgy főterén

Virágvásár Sepsiszentgyörgy főterén Kovászna megye

A hét elején még úgy volt, nem tartják meg idén a hagyományos virágvásárt Halottak Napja előtt Sepsiszentgyörgyön, de végül sikerült beszerezni az engedélyeket és árusíthatnak a termelők. 

A virágvásár a Székely Mikó Kollégium előtti téren zajlik, mintegy 13 virágtermesztő árusítja a különböző virágokat, csokrokat, koszorúkat. A Tega Rt. által szervezett vásár naponta reggeltől estig zajlik, vasárnapig.

Ahogy a korábbi években, most is krizantémból van a legtöbb, különböző méretű cserepes növényeket kínálnak, de szálra is lehet választani. A fehér krizantém szálja 8-9 lejbe kerül, a kisebb cserepes növény 12-15 lej, míg a nagyobb cserépbe ültetett virágok ára 25-30 lej között van. Koszorúkat is árusítanak, ezek ára 20 lejtől kezdődik, krizantémból vagy szegfűből készült. Az ikebana virágok ára is 25-40 lej között váltakozik, ezeken angyal formájú kerámia díszek, illetve gyertyák is vannak.

A virágok mellett gyertyák és mécsesek is kaphatók, az árusok szerint a legtöbben a sima viaszgyertyákat keresik, ezek csomagja 15 lej (20 szál gyertya), de kis mécsesek is kaphatóak, darabjuk 1,5 lej, a nagyobb, fehér vagy piros műanyag mécsesek ára 5 és 15 lej között van.

A vásárt az egészségügyi szabályok betartásával szervezték: kötelező a maszkviselés úgy az árusoknak, mint a vásárlóknak, illetve a minimum másfél méteres távolság betartása is egymástól. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.