Virágot a városnak

Virágot a városnak Kovászna megye

Az elmúlt években, nyári időszakban, mintha Baróton is egyre több lenne a virág a köztereken, de a magánházak ablakai és kapui előtt is. Úgy tűnik, egyre több ember ismeri fel, hogy egy kis ráfordítással, gondoskodással sokkal szebbé tehető a lakókörnyezet, a város. Erre igyekszik odafigyelni a település polgármesteri hivatala is.

Idén, nem első alkalommal, ingyenesen virágot biztosítanak ugyanis azoknak a tömbházaknak, melyeknek lakói szebbé tennék közvetlen környezetüket. A virágtövek osztását már múlt héten megkezdték. A gyakorlat az, hogy az igénylők Vajda Lászlónál, a hivatal alkalmazottjánál jelentkeznek, majd Barabás István kertészetében vehetik át a lépcsőházankénti húsz virágtövet.
Egyébként, ahogy az elmúlt években, úgy idén is ez a kertészet foglalkozik Barót virágágyásos parkjainak rendezésével, a szokásos tavaszi kiültetést is ők végezték el. Városrendezés terén a polgármesteri hivatal munkásait a napokban a játszóterek javítása, a játszótéri eszközök újrafestése kötötte le.
– Sokat dolgoztunk velük, hogy rendben legyenek – mondta Szakács László alpolgármester.
Pihenőpadokat is felújítottak, rendbe szedtek, az Ady utcából a Víz utcába átvezető palló újrafestése is folyamatban. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.