Felhívás!

Virágos Sepsiszentgyörgy

Virágos Sepsiszentgyörgy Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy önkormányzata idén harmadik alkalommal szervezte meg a Virágos Sepsiszentgyörgy zöldövezeti szépségversenyt, amelyre három kategóriában (lakónegyedi zöldövezet, erkély és kapu eleje) összesen 33 nevezés érkezett.

Múlt héten a verseny zsűrije két napon keresztül végiglátogatta a benevezett lakónegyedi zöldövezeteket és a kapuk elejét, valamint a beküldött fotók alapján értékelte az erkélyeket is. A zsűri tagjai Tóth-Birtan Csaba alpolgármester, Szabó Emese, a Dália Virágkertészet (a verseny partnere) részéről, Bardócz Otília a Városi Kertészet részéről, valamint Cozanu Adriana, a Városimázs Iroda munkatársa. A zsűri az értékeléskor több szempontot is figyelembe vett, mint például a telepített növényfajtákat, az övezetek tisztaságát és gondozottságát, de a befektetett munka mennyiségét is.

2022-ben Sepsiszentgyörgy legszebb zöldövezete, és egyben a verseny fődíjának, az önkormányzat által biztosított öntözőrendszernek a nyertese a szépmezői 6-os számú tömbház A lépcsőházához tartozik, amelyet Baricz Angela Claudia nevezett be. Második helyen végzett az Ilkei Magdolna által benevezett Lázár Mihály utca 63-as szám 63-as tömbházának D lépcsőházához tartozó zöldövezet. A harmadik díjat a szépmezői 5-ös szám alatti 9-es tömbház B lépcsőházának zöldövezete érdemelte ki Sárig Tímea nevezésében.

A zsűri pontszámai alapján Sepsiszentgyörgy legszebb erkélyének tulajdonosa Cătălina Savin a Nicolae Iorga utcából, második helyezett az Ág utcai Vlad Panaite erkélye, a harmadik díjat Benő Pálma kapta a Jókai Mór utcából.

A legszebb kapu elejét Petri Annamária gondozza a Gesztenye utcában, második díjas a Vadász utcai Páll Attila és Erzsébet, míg harmadik a Cigaretta utcai Incze Éva.

Mindhárom kategóriában a Dália Virágkertészet az első három helyezettnek 500, 300 és 100 lej értékű vásárlási utalványokat ajánl fel, amelyek jövő év tavaszáig válthatóak be a Dália Garden Centerben.
Továbbá, minden személy vagy lakótársulás, aki a lakónegyedi zöldövezet kategóriába nevezett, ingyenesen részt vehet az önkormányzat 2023-as zöldövezet-szépítési programjában, ami azt jelenti, hogy különböző javakat (cserjéket, virágokat, élő sövényt, kerítést, padot, fűmagot vagy termőföldet) igényelhet legtöbb 1500 lej értékben anélkül, hogy ki kellene fizetnie a legtöbb 300 lejes önrészt.

A nyertesek és a lakónegyedi zöldövezet kategóriába nevezők július 15-től kezdődően vehetik át az utalványokat a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Városimázs Irodájában, az 1918. December 1. utca 6-os szám alatt.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata köszöni mindazoknak, akik beneveztek a versenybe és azoknak is, akik a kapujuk előtti zöldövezeteket gondozzák, hogy városunk egyre szebb és rendezettebb legyen. <<
(Önkormányzati közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. július 12., 12:22
    ÉRTÉKELÉS: 2

    szegyen aki az onkormanyzatnal dolgozik es igy konnyen kap dijazast. aki ott dolgozik az nem is szabadna reszt vegyen ebben a versenyben. dehat nem csak egy olyan van akik jo ismerosok ezek ellen nyerni sosem lehet. ez a verseny is arrol szol ki mennyire tud melyre nyulni a zsebebe es mennyit tud aldozni mert egy to virag is sokba kerul. hat meg egy erkejt telerakni ezer lej felett is lehet boven es egy egesz kertrevalo meg tobb. gazdagok erofitogtatasa ez is hanyinger