Felhívás!

Vigyázat, majálisozók!

A koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségállapot és több katonai rendelet tiszteletben tartását folyamatosan ellenőrző hatósági szervek nem dicsekvésképpen közlik a sajtóban a megelőző napok számadatait, hanem mindenki okulására, a rendeletek betartásának tudatosítására, azért, hogy a következő napokban minél kevesebb pénzbírságot és egyéb büntetést kelljen alkalmazni.

Az április 24–26. időszakban a háromszéki rendfenntartók 58 esetben bírságoltak, összesen 84.500 lej névértékben. Április 24-én Kézdivásárhelyen és övezetében 35 rendőr, 15 csendőr az erdészettel és erdőőrséggel közösen jár­őrözött, több csoportra felosztva. Igazoltattak 306 személyt, ellenőriztek 20 gépjárművet és 5 céget. Másnap Kovászna fürdővárosban és környékén 19 rendőr és 13 csend­őr 93 személyt igazoltatott, 71 gépjárművet állított, ellenőrzött. Vasárnap Bodzaforduló és környéke volt a fókuszban (nem mintha máshol nem lett volna szolgálat és járőrözés), 29 rendőr és 13 csendőr 84 személyt igazoltatott, 71 gépjárművet vizsgált.

A hatóságok a szükségállapot rendeletei tiszteletben tartásának felügyelete mellett általános szolgálati kötelességet is teljesítenek. Az említett három nap alatt közúti kihágások (6) címén 4205 lejnyi bírságolás történt, 8000 lejt rendbontásért, csendháborításért szabtak ki (összesen 16 eset), kétszer összesen 10 ezer lejre büntettek az árutermeléssel, kereskedelemmel és szolgáltatásokkal kapcsolatos törvénysértések miatt. Az erdészettel, erdőőrséggel közösen végzett járőrözés során 5 törvénytelen faanyagszállítást észleltek, az érintett cégeket, felelősöket 17 ezer lejre bírságolták.

A következő időszakban sem lazul a hatósági felügyelet, május első felében is szigorú ellenőrzésekre lehet számítani. (bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.