Veszélyes üzleti praktika

Veszélyes üzleti praktika Kovászna megye

A Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság munkatársai folyamatos ellenőrzéseket tartanak megyeszerte, így buktattak le egy sepsiszentgyörgyi üzletet, ahol lejárt hústermékeket csomagoltak újra.

A megyei főállatorvos érdeklődésünkre elmondta, csütörtökön akadtak rá kollégái arra a sepsiszentgyörgyi egységre, egy üzletre, ahol lejárt csirkehúst csomagoltak újra, és hamis szavatossági idővel látták el az új csomagokat.
– Sajnos, csak annyit mondhatok el, hogy a megyeszékhelyen történt az eset. A lejárt árut elkoboztuk, a cég képviselőit pedig behívtuk, ezen a héten várjuk a székhelyünkre. Ugyanekkor derül ki az is, hogy milyen intézkedéseket hozunk az ügyben. Nagyban függ az újracsomagolt termék mennyiségétől is a büntetés nagysága – részletezte dr. Sikó.

Az illetékesek szerint Háromszéken ritka az ilyen praktika, igaz, hogy idén nem ez volt az első tetten ért, a közegészségre kivételes veszélyt jelentő törvénysértés.
– Minket is meglepett a szóban forgó incidens, annyira ritka errefele. Ha általánosítani kell, akkor inkább városon, főképpen nagyáruházakban akad több gond az élelmiszertermékek kontrolljai során. Vidéken ritkábbak a súlyos kihágások, inkább olyan fordul elő, hogy ki van szakadva a csomagolás, és egy másik zacskóba is beteszik, netán a polcon lejárt terméket nem veszik észre, nem vonják vissza idejében a kereskedelemből – összegzett a szakember.

Az igazgatóságra számos feljelentés is érkezik ezen a téren, mégis a megyei főállatorvos szerint a leghatásosabb a „láncreakciószerű ellenőrzés”, amikor egyik cégnél végzett kontroll során azonosított rendellenesség egy másik cég irányába mutat, az illetékesek pedig ezt a „nyomot” követik a súlyosabb kihágások leleplezéséig. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. szeptember 25., 10:51
  ÉRTÉKELÉS: 63

  Tisztelt hírmondó, ha nem tudják, nem akarják, esetleg nem szabad megírni, hogy hol történik mindez, amiből a kedeves vásárló tudhatná, hogy hol NE vásároljon, akkor talán jobb lenne ha nem írnának semmit.
  tisztelettel Károly

 • User
  Dátum: 2017. szeptember 26., 9:35
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Olvasom a mai nyomtatott újságjukban, hogy az illetékes hatóságok, valami jogszabálya hivatkozva nem akrják megmondani a csaló üzletek nevét. Nagyon kíváncsi vagyok, pontosan melyik törvénnyel takaróznak, mert szerintem nincs ilyen. Egyszerúen csak kényelmesebb nem mondani nevet, mert akkor nem kell tatrtani rágalamzási pertől, nem feneyegőzik telefonon a tulaj stb. Az ilyen közleményeiknek csak az a célja, hogy higgyük azt, dolgoznak, de a vásárló nem veszi semmi hasznát, legfennem egy ideig nem vesz csirkehúst – sehonnan! És ez a bökkenő, hiszen így pont a tisztességes üzletekkel tolnak ki, mert náluk sem mernek vásárolni, amíg nem tudják, ki a ludas!