Felhívás!

Veszélyes takarásban

Veszélyes takarásban Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy utcáin egyre több személygépkocsi zsúfolódik az utcaszéleken, járdákon, ennek tükrében a megyei rendőrség javasolta a városvezetésnek, hogy a zebrák melletti parkolókat számolják fel.

– A legutóbbi tragikus közúti baleset kapcsán többek között ez a probléma is felvetődött, és tervek szerint még télen megoldásokkal rukkolunk elő a forgalmasabb utcákban. Parkolóhelyeket veszítünk, de legfontosabb a biztonság. Egyelőre közel tíz ilyen pontot azonosítottunk – avatott be Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok.

A beszélgetés során szóba került, hogy, sajnos, több sofőr fittyet hány a közúti szabályokra, és ott áll meg járgányával, ahol csak nem szégyelli, nem is gondol arra, hogy életeket veszélyeztet szabálysértésével.

– Bosszantó a járdákra felálló autók jelensége is: volt esetünk, amikor bírságoltuk, aztán jött a fellebbezés, hogy nem volt kitéve a járdán parkolni tilos jelzés… Nagyon sok törvényes kiskapu van, a legfontosabb a kormány mögött ülő személy jóhiszeműsége. Többen arra hivatkoznak, hogy áruval látják el a cégeket, csak egy percig állnak – részletezte Czimbalmos, hangsúlyozva, hogy reggel 7-ig el lehetne látni áruval a cégeket, üzleteket, ám ehhez jobb fizetések, motiváció kellene. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. december 2., 9:48
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Újabb kifogások. Tegyenek táblát, ha emiatt fellebezznek. Tegyenek karókat, mint más városokban. Az emberek csak így tanulnak, és ha az első a biztonság akkor ezért áldozni kell.

 • User
  Dátum: 2019. december 2., 9:52
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Ha már ilyen abszurd törvényeink vannak, rakják ki a járdán parkolni tilos táblákat ! Néhány oszlop is jól jönne a járdák szélére, annak ellenére, hogy csúnyák. A biztonság fontosabb.

  • User
   Dátum: 2019. december 2., 19:35
   ÉRTÉKELÉS: 17

   Nagyon helyes azert van ez a sok baleset is mert a nagy dubak is sokszor el takarjak a tablakat az ut keresztezodesnel is meg alnak es az atjarokon legtobb be se tartja a tavolsagot ha egy gyalogos eppen atkelne az atjaron nem lassa meg a sofor mert persze ott vannak az autok sokszor egymas hegyen hatan ez nafyin jo otlet volna s nem lenne ennyi baleset 👌

 • User
  Dátum: 2019. december 2., 21:46
  ÉRTÉKELÉS: 33

  Ha néha a gyalogosak is szét néznének, és körűltekintőbben közlekednének sok baleset megelőzhető lenne! Hány és hány eset van, hogy megy mint “állat” , füles a fülében se jobbra se balra nem néz mielőtt átkelne, nem minden esetben csak a “hülye” autósokat kell hibáztatni

  • User
   Dátum: 2019. december 2., 22:40
   ÉRTÉKELÉS: 14

   Nem érted miről van szó ? Arról, hogy a gyalogos hiába akar szétnézni, nem lát a gyalogátjáró mellé parkolt autóktól. Vagy kénytelen az úttesten menni, mert a járdát autók foglalják el.

 • User
  Dátum: 2019. december 3., 22:37
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Csak 1 kérdés meg is hol fog ennyi autó parkolni kiváncsi vagyok a válaszokra ! persze jó ez a felszámolás egyet értek de hogy fog müködni ?

  • User
   Dátum: 2019. december 4., 11:24
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Sehol. Nem kell ennyi autó. Ha azt hiszitek, hogy ez csak itt probléma, és csak itt az a megoldás, hogy csökkentsék a parkolóhelyeket a városban, akkor tévedtek.
   Lakónegyedekben szükséges lenne több parkolóra, de nézz szét, hova lehetne őket létrehozni? Lehetne parkolóházakat építeni, de hányan fizetnék meg ott a valós parkolási költségeket?