Felhívás!

Véget ért a FerBit

Véget ért a FerBit Kovászna megye

A kerékpárosok mellett motorosok, lovas és gyalogos zarándokok is részt vettek a csíksomlyói Hármashalom-oltárnál megtartott szentmisén, a 14. Ferences Biciklitúra zárónapján. A hagyományossá vált biciklitúra össznépi ünnepségét azzal a céllal tartották, hogy egy újabb zarándoklat helyszíne legyen a nyereg augusztus első vasárnapján. Az ünnepségre környékünkről is többen elzarándokoltak.

Vasárnap délelőtt a Tolvajos-tetői Hármas keresztnél kezdődött az ünnepség, tíz óra környékén futott be az utolsó csapat, akik négy napon keresztül, Torockóról indulva Csíksomlyó irányába tekertek. Ez a szakasz 297 kilométert jelent, amelyet 85 lelkes résztvevő tett meg.

Délutánra a Hármashalom-oltár előtt több mint ezer ember gyűlt össze. A kerékpárosok mellett háromszázan motorkerékpáron, huszonnégyen pedig lóháton érkeztek a nyeregbe. A szentmise celebrálásába több egyházi elöljáró is besegített, a zenei szolgálatot a Role zenekar, a szentbeszédet pedig Böjte Csaba ferences rendi szerzetes hirdette, aki szintén teljesítette a teljes táv kétharmadát.

Straua Medárd kerékpárversenyző és 21 társa vasárnap reggel fél hétkor indult el Kézdivásárhelyről a csíksomlyói nyeregbe, hogy részt vegyenek a FerBit-en.

– A csíkkozmási letérőnél csatlakozott hozzánk hat sepsiszentgyörgyi kerékpáros is, így lettünk 28-an. A nyeregben Bonaventura Atya és Böjte Csaba testvér fogadott minket, ők köszöntötték a kerékpárosokat, motorosokat, lovasokat, majd a végén megáldottak bennünket, és ezt követően elindultunk a nyereg aljába, ahol egy finom gulyással vendégeltek meg – tudtuk meg.

Az ebéd után a csapat visszaindult Kézdivásárhelyre, 150 kilométer tekerés után a Magyar Ifjak Kézdiszékért Egyesület pizzával várta az elfáradt bicikliseket.

– Csodálatos élmény volt számunkra, remélem jövőre is ott tudunk lenni – fogalmazott Medárd.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.