Felhívás!

Vége az iskolapernek

Jövő kedden hirdet ítéletet az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vs. sepsiszentgyörgyi tanács, iskolaper néven elhíresült ügyében a brassói ítélőtábla. Amint ismert, az EMNP úgy véli, a törvényes procedúra többszörös megszegésével fogadta el a megyeszékhelyi tanács azt a határozatot, amellyel összevonta a Kós Károly Szakközépiskolát a Puskás Tivadar Iskolaközponttal.

A tegnapi tárgyaláson a helyi tanács és a megyei tanfelügyelőség képviselője azt kérte a bíróságtól, hogy zárják le az ügyet, hisz semmilyen új elem nem került napvilágra az alapfokú ítélet (amely helybenhagyta az iskola-összevonást) kihirdetése óta – mondta el megkeresésünkre Bálint József.
Az EMNP Kovászna megyei elnöke szerint a bíróság elvetette ezt a javaslatot, és meghallgatta a felperest.
– Kifejtettem, hogy a procedurális hibákon túl, hogy például még a rendkívüli üléseknél is kötelező a 48 órás kiközlési határidő, és ezt az anyagot este megkaptuk, majd reggel már szavazni kellett róla, senki sem foglalkozik azzal a csalódással, amit az egész hercehurca a gyerekeknek okozott. Hogy tudniillik az év közepén egyszer csak arra ébredtek, hogy nem is abba az iskolába járnak, ahová felvételiztek. Elmondtam: még mindig van lehetőség mindent visszaállítani, hisz az iskolának megvan az épülete, és 300-nál több beiratkozott tanulója van – nyilatkozta Bálint József.
A helyi tanács álláspontja szerint az intézmények összevonása a tanulók és a sepsiszentgyörgyi oktatás javát szolgálja. A bíróság szeptember 25-én hirdet ítéletet.
Amint ismeretes, az EMNP már elveszített egy másik pert a helyi tanács ellen, amiben azt kérte, hogy amíg nem döntenek az iskolaösszevonás törvényes voltáról, függesszék fel a folyamatot. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.