Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap rendezik a Székely Vágta döntő futamait

Vasárnap rendezik a Székely Vágta döntő futamait Kovászna megye

A 13. Székely Vágta szombati napján rendezték meg az Óriáspince-tetőn a Székely Vágta előfutamait, melyek nyomán összeállt a vasárnapi középfutamok, illetve döntők mezőnye.

Hirdetés
Hirdetés

Szombaton este tartották meg a Góbé Futam, a Kishuszár Vágta és a Székely Vágta előfutamait, amelyeken összesen 32 lovas állt rajthoz. A Székely Vágtán kilenc, a Góbé Futamon tizenhat, míg a Kishuszár Vágta 10-13-éves korosztályában heten mérkőztek meg a továbbjutásért.

A Góbé Futam versenyzői négy különálló futamban mérték össze erejüket, a vasárnapi középfutamokra Török Csaba (Zágon), Papp Attila (Kézdivásárhely), Ferencz Csongor Szabolcs (Réty), Dobos Péter (Csíkcsicsó), Márton Eszter (Kecset), Bedő Árpád (Szotyor), Csók Vivien Jácinta (Csíkszenttamás) és Tamás Csaba Istefán (Kilyén) jutott tovább.

Fotó: Codra Botond

A Kishuszár Vágta 10-13 éves korosztályában két futamot rendeztek, a vasárnapi döntőben Ágoston Anna (Farkaslaka), Elekes Boróka (Csíkcsicsó) és Biró Hanna (Nyárádszereda) küzdhet meg az elsőségért.

Fotó: Codra Botond

Utolsóként a Székely Vágta négy döntős helyéért szálltak versenybe a lovasok, a három előfutamot követően a vasárnapi fináléban Bartha Ferenc (Nyárádszereda), Kelemen Sándor Géza (Etéd), György Mátyás Zsolt (Nagyernye) és Tamás Csaba (Sepsiszentgyörgy) szállhat harcba a végső győzelemért.

Fotó: Codra Botond

A 13. Székely Vágta döntőit vasárnap délután rendezik, a teljes program a rendezvény honlapján böngészhető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük