Felhívás!

Vásár Baróton

Vásár Baróton Kovászna megye

Gazdag felhozatalú, igazi húsvétváró tavaszi vásárt tartottak szombaton, Baróton, ami már azért is különleges volt, mert az újjáépített, Béke utcai zöldségpiac immáron befedett része alatt zajlott.

Az új helyszín egyúttal azt is sugallta, hogy az újjáépített piactér is hamarosan átadásra kerül, ez pedig az előrehaladás, a fejlődés jóleső érzését keltette az oda látogatókban.

A vásáron, bár minden asztalt nem foglaltak el az árusok, a kínálat mégis bőséges volt, gyimesi kézműves sajtoktól kezdődően, virágpalántákig, zöldségekig, könyvekig, kürtőskalácsig mindent lehetett kapni. A legnagyobb felhozatal mégis kézműves dísztermékekből volt, ami azt jelenti, hogy Erdővidéken egyre nagyobb teret hódít a kézműveskedés, egyre többen foglalkoznak szabadidejükben dísz- és ajándéktárgyak készítésével, melyek értékesítésére a legjobb alkalmat épp az önkormányzat és a Városi Művelődési Ház által szervezett vásárok kínálják.

És ha kínálat van, akkor értelemszerűen kereslet is kell legyen a kézműves termékek iránt: most a tavasz színeiben pompázó különböző dí-szekből, a festett tojások legváltozatosabb formáiból volt sok a terítéken, aki tehette, és vásárolt, általuk autentikus húsvéti hangulatot teremthetett otthonában.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások