Felhívás!

Várostábla az Aréna előtt

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat átvenné kezelésébe a 12-es országút városon átvezető teljes szakaszát, valamint Csíkszereda irányába tovább helyeznék a várostáblát. Az utóbbiról, vagyis a Csíki utcától az Árkos-patakig terjedő szakasz átvételéről csütörtöki ülésén döntött Sepsiszentgyörgy képviselőtestülete.

Antal Árpád polgármester elmondta, a Brassó felőli bejárattól a Csíkszereda felé vezető kijáratig húzódó országútszakasz (a Păiş David és az Oltmező utcák) átadása már folyamatban van. „A szerződést aláírtam, és ha Bukarestben is jóváhagyják, akkor átvehetjük. Ez azt jelenti, hogy utána nagyon sok olyan problémát meg tudunk majd oldani, ami a városlakókat foglalkoztatja: például járdákat tudunk felújítani vagy átjárókat felfesteni”, hangsúlyozta a városvezető.

Ugyanakkor, figyelembe véve azt, hogy elkészült a Sepsi Aréna, valamint azt, hogy a környékén más beruházások is zajlanak, középtávon az önkormányzat azt tervezi, hogy az Árkos-pataktól a Csíki utcáig terjedő rész is átkerüljön a város kezelésébe, fűzte hozzá az elöljáró. „Ott is járdát kellene építeni, közvilágítást szerelni és körforgalmakat építeni”, húzta alá.

Antal beszámolt arról is, hogy tárgyaltak erről az országutakat kezelő hatóság képviselőivel, és egyelőre azt sikerült elfogadtatni, hogy a napokban Csíkszereda irányába a várostáblát a jelenlegi helyéről a Sepsi Aréna elé helyezik, ami azt is jelenti, hogy onnan 50 kilométer/órás sebességkorlátozás lép érvénybe. Az Árkos-pa­taknál pedig egy 70 km/h sebességkorlátozási táblát tudnak jelenleg elhelyezni, de amennyiben az új beruházásokkal haladnak, akkor a várostábla az Árkos-patakhoz kerül, magyarázta a polgármester.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.