A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Várják az ötleteket

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat a tavasz beköszöntével folytatja az utak felújítását, illetve zajlanak az irodákban a különböző előkészítő munkálatok is.

A Testvériség sétányon a tennivaló javát már elvégezték, így ott most a parkoló- és útsávok festése következik. És míg az Ifjúsági sétányon stabilizáló anyagot helyeztek el, addig a Váradi József utca felső szakaszán alapozás zajlik. Antal Árpád polgármester tájékoztatása szerint a közeljövőben a Sas és Vasile Goldiș utcákban is elkezdődnek a munkálatok, de az Andrei Șaguna utcában is elérkeztek a közbeszerzést lezáró szerződéskötés fázisába, akárcsak a Puskás Tivadar utca esetében. Valamivel előbb állnak a László Ferenc utcában, ahol a bürokratikus akadályok már elhárultak a víz- és csatornahálózat felújítási munkálatai elől.

Gondok a Kós Károly utca esetében merültek fel, ahol a javítások csak a kivitelezővel fennálló problémák elhárulása után folytatódhatnak. Emellett továbbra is nagy a tanácstalanság a városközpontban, ahol keresik a megoldást, hogy mi kerüljön a korábbi „sárkánydomb” és korcsolyapálya helyére. Felmerült a zöldövezet bővítése, de nyitottak a lakossági ötletek felé is.
Jó hír, hogy az önkormányzat vásárolt egy utcafestő gépet, így hamarosan saját erőből, és remélhetőleg jobb minőségben végezhetik az efféle munkálatokat. Jól haladnak az utcafoldozáshoz szükséges aszfaltkészítő üzem létrehozásával is, ha minden igaz, jövőre már városi tulajdonú cég áll a rendelkezésre.

A polgármester ma Bukarestbe utazik, a városi sporttelep tulajdonjogáról egyeztetni. A város arra számít, hogy a stadion és az edzőpálya az önkormányzathoz kerül.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. április 16., 7:29
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Amíg megszületik a dolgozó nép széles tömegeinek bevonásával a Nagy Döntés három ember néhány óra alatt virágot ültethet- akár átmenetileg- vagy egy rögtönzött játszóteret lehetne kialakítani, esetleg néhány paddal, mert így szégyen, szégyen! Lehet útálni a prefektust, de ne a város érdekét feláldozva.

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.