Felhívás!

Vargyas: elfogadták a költségvetést

Vargyas: elfogadták a költségvetést Kovászna megye

Baróton holnap fogadják el a költségvetést, miközben Vargyason az már megtörtént. Imets Lajos polgármestertől érdeklődve megtudtuk, az idei büdzsé nagyját három fő munkálatra, illetve tervre különítették el.

Először is felújítják a polgármesteri hivatal belsejét, aztán az óvoda épületét, végül pedig elkészítik a község fejlesztési stratégiáját, valamint az általános rendezési tervet (PUG). A polgármesteri hivatal épületén már régebb dolgoznak, 90 százalékban elkészültek a munkálatokkal. Az óvodaépület teljes felújítása már egy kicsit bonyolultabb: elkülönítettek ugyan 800 ezer lejt erre a célra, de reménykednek abban is, hogy a saját költségvetést más forrásokból is pótolni tudják, például a magyar kormány támogatásából, így ha a felújítási terv is elkészül, nekifoghatnak a munkálatnak. „Ez a prioritás idén” – hangsúlyozta Imets.

Másrészt az elöljáró a gázt bevezetni kívánó vargyasiak ügyében is eljárt. Mint mondta, a falu házainak mintegy 20%-ához nincs még bevezetve a gáz, eddig főleg a magas költségek akadályozták meg a rácsatlakozásban az érdekelteket, akik viszont most az eddigiekhez viszonyítva mintegy fele pénzért beköttethetik portájukra, ha óhajtják, köszönhetően Fejér László Ödön szenátornak is, aki a gázszolgáltatóhoz intézett kérést ez ügyben, elérve bizonyos kedvezményeket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.