Felhívás!

Van élet a FIKOSZ-nál

Van élet a FIKOSZ-nál Kovászna megye

„Nem alszunk, csak a fránya vírus miatt korlátozva vagyunk” – emelte ki Sinka Norbert, a Fiatalok Kovásznáért Egyesület (FIKOSZ) elnöke, amikor arról érdeklődtünk, mi újság a szervezetnél. Szeretnék megszervezni a Kult-Űrt, segédkeznek a fürdővárosi eseményeken, a szemétszedést is folytatnák.

A Kult-Űr rendezvénysorozatot hagyományosan a városnapok égisze alatt szokták megrendezni a kovásznai fiatalok, azonban idén a vírushelyzet miatt mindkettő elmaradt. A FIKOSZ viszont nem szeretné, ha a 2021-es év enélkül telne el, ezért úgy tervezik, decemberben összehozzák, persze, ha a járványhelyzet megengedi.

– Decemberben szeretnénk megszervezni egy egynapos Kult-Űrt. Mindenekelőtt elsősegély-oktatásban, pályaorientációs előadásokban, kulturális és sportprogramokban gondolkodunk, de könyvbemutató, stand up comedy is lenne. A helyszín még egyeztetés alatt áll, ugyanis a rendezvénynek eddig otthont adó épületben most óvoda készül – magyarázta az elnök.

Sinka elmondta, ezen kívül is tevékenykednek, amennyit tudnak. Hat új tag is érkezett az egyesületbe, de egy nagyobb toborzót is meghirdetnek nemsokára. A jelenlegi 30 taggal azonban szeretnék folytatni a szemétszedési akciókat, valamint ott segítenek, ahol tudnak és szükség van rájuk: a művelődési ház és az önkormányzat eseményein. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.