Felhívás!

Változott a protokoll

Ezentúl mindenkit befektetnek a kórházba, ha pozitív a COVID–19 tesztje, akkor is, ha tünetmentes a páciens – jelentette be András-Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója.

Változott a protokoll, így a jövőben mindenkit befektetnek a kórházba, akinek pozitív a koronavírustesztje – mondta sajtótájékoztatón András-Nagy Róbert kórházigazgató. Eddig a betegek választhattak, hogy maradnak-e otthoni elkülönítésben, míg két egymást követő tesztjük negatív nem lesz, mostantól azonban mindenkit beutalnak. Sokak számára, főleg a tünetmentes páciensek esetében kényelmetlen a kórházban fekvés, mivel nem hagyhatják el a kórteremet, de ez országos protokoll, amelyen csak akkor lehet változtatni, ha módosítanak az erre vonatkozó országos előíráson. Eszerint, ha egy páciensnek pozitív a COVID-19 tesztje, vesznek egy újabb mintát, ha az negatív, nem kell kórházba vonulnia, ám az újabb pozitív eredmény esetén kötelező a kórházi beutalás. A tünetmentesek is addig kell kórházban maradjanak, amíg negatív a két újratesztelés eredménye.

A kórház készül a május 15-e után bevezetett lazító intézkedésekre, bár egyelőre nem tudni, számukra milyen rendelkezéseket írnak elő – magyarázta az igazgató. Fel kell készülniük, hogy ismét elvégezzék a járvány miatt elhalasztott műtéti beavatkozásokat, kezeléseket, miközben a koronavírussal fertőzött betegeket is el kell látniuk, de egyelőre nem terveznek átszervezést, várják az országos intézkedéseket.
A kórház ötven állást hirdetett meg április közepén, ápolókat, asszisztenseket, takarító személyzetet és beteghordozót kerestek. A dossziék összesítése és kiértékelése nyomán 13 általános orvosi asszisztenst, 10 beteghordozó személyt, 21 ápolót, és 4 takarító személyzetet alkalmaznak. Őket a kórház különböző osztályain helyezik el, attól függően, hogy hol van rájuk szükség. A munkaszerződés meghatározott időre szól.

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház jelen pillanatban 787 alkalmazottat foglalkoztat, ebből 106 orvos, 329 egészségügyi asszisztens és 28 orvosi regisztrátor.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások