Felhívás!

Változások az iskolák élén

Változások az iskolák élén Kovászna megye

Miután a múlt évben az iskolaigazgatók és aligazgatók versenyvizsgával elfoglalták állásaikat, és megkapták kinevezéseiket is, ez év elejétől ültethetik gyakorlatba vezetői elképzeléseiket. Január 17-től a többi tanintézménybe is kinevezték a hiányzó vezetőket, akik ily módon a következő versenyvizsgáig vagy legkésőbb 2022. augusztus 31-ig foglalhatják el állásaikat.

A versenyvizsgák eredményeképpen új aligazgatója van a Székely Mikó Kollégiumnak Ferencz Katalin tanárnő személyében, a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Általános Iskolában Moroianu Mihai Decebal szintén új e tisztségben. A szentkatolnai, gelencei általános iskolák irányítását is átvették az eddigi igazgatóktól Pusztai Emese, illetve Dragomér Katalin korábbi igazgatóhelyettes. A kézdivásárhelyi Gábor Áron Szakképző Líceum igazgatói székét Finna István nyerte el, az Apor Péter Szaklíceumot Constantinescu Herman igazgatja, akinek helyettese Bardocz Lívia.

Azokra az állásokra, amelyekre nincs nyertes pályázó, a főtanfelügyelőség nevezett ki egyéves megbízással egy pedagógust, többnyire szintén olyat, aki eddig is gyakorolta egy tanintézmény vezetését, de valamilyen személyes oknál fogva – nem tervez hosszú távra, egyéni probléma miatt – nem vállalta a versenyzést (vagy nem sikerült a vizsgája). Változás az eddigiekhez képest a szentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskolában van, ahol Csere Gyöngyvér igazgató mellett aligazgató lett Szőke Annamária, aki korábban a Berde Áron-líceum élén állt. Az ő helyére Simon Edith tanárnő lépett. Az Apor Péter-líceum korábbi vezetője, Madarász Éva a Gábor Áron-szakközépiskolában lett aligazgató. A szentgyörgyi Váradi József-iskola élére sikeresen versenyvizsgázó, de posztjáról lemondó Magyarósi Imola helyére Lázár Rajmond történelemtanárt nevezte ki a főtanfelügyelő, aligazgató pedig Gavrilă Luminiță lett, az Ady Endre-iskolában ugyanebbe a funkcióba Kerekes Adriana került. A baconi Konsza Samu-iskola helyettes vezetőjévé Gazdag Katalint nevezték ki. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások