Felhívás!

Valószínűleg nem lesz magyar prefektusa Kovászna megyének

Valószínűleg nem lesz magyar prefektusa Kovászna megyének Kovászna megye

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete támogatja Cosmin Boricean jelenlegi alprefektus kinevezését a prefektusi tisztségbe – nyilatkozta csütörtökön Tamás Sándor.

“Támogatjuk őt a prefektusi funkció betöltésére. Bebizonyította, hogy nagylelkű, szavatartó ember, és amióta alprefektusként tevékenykedik, szakértelemről és jó szervezői készségről tett tanúbizonyságot” – mondta az RMDSZ háromszéki szervezetének elnöke.

A 40 éves Cosmin Boricean 2020 januárja óta tölti be az alprefektusi tisztséget, ahová a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nevesítette.

Boricean a tanügyben kezdte a pályafutását, később magánvállalatok vezetésével foglalkozott, az elmúlt években pedig a Román Posta Kovászna megyei kirendeltségénél töltött be különböző vezető funkciókat, illetve a PNL megyei tanácsosa volt.

A megye jelenlegi prefektusát, Iulian-Constantin Todort a Népi Mozgalom Párt (PMP) javaslatára nevezték ki 2019 decemberében. A decemberi parlamenti választásokon a párt azonban nem jutott be a törvényhozásba, így az eddig betöltött pozíciókra sem számíthat a továbbiakban.

Korábbi információk szerint az RMDSZ összesen öt prefektusi tisztséget kaphat meg, úgy tűnik azonban, hogy a Kovászna megyei nem lesz ezek között.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások