A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Válaszra várnak

Válaszra várnak Kovászna megye

Vargyason idén az óvoda felújítását tervezik. Mint a község elöljáróságától megtudtuk, kívül-belül teljes felújításra készülnek, kicserélnék a tetőzetet, a nyílászárókat.

Sütő Levente polgármester ugyanakkor elmondta, a község számára halaszthatatlanul fontos lenne a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésének mielőbbi elkezdése is, annál is inkább, mert jó lenne elkészülni vele addig, ameddig a megye nekifog a falun keresztülhaladó út tervezett modernizálásának. Egyelőre válaszra várnak: a munkálat dokumentációját leadták a fejlesztési minisztériumhoz, ahol a Helyi Fejlesztések Országos Programja keretében támogatásra elő is jegyezték. A minisztérium honlapján még tavaly közzétett lista szerint a helységnek összesen csaknem nyolcmillió lejt kellene utalniuk a munkálatra.

Másrészt a községben sok a napi apróbb teendő, szerencsére decembertől sikerült két új karbantartó munkást a hivatalhoz alkalmazniuk. Szőcs Dénes alpolgármester elmondta, takarítanak, lomtalanítanak, a tűzoltószertárnál, a vízháznál is akadt az utóbbi időben bőven javítanivaló. A kultúrotthont is korszerűsítik: nemrég 150 új széket vásároltak ide.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.