Felhívás!

Valaki nyomja a gombot?

Valaki nyomja a gombot? Kovászna megye

Ahhoz képest, hogy a román hatalom két éve készül rá, viszonylag csendben és békében telt el a június 4-e Erdélyben. A sepsiszentgyörgyi „kulturális műsoron” kívül, a jelentősebb magyarlakta településeken tulajdonképpen csend volt. Tamás Sándor azt mondja: ezek semmit sem tudnak időben megcsinálni.

A megyei tanács elnöke arra utalt, hogy az ünnepségek számát valószínűleg visszafogta az is, hogy nem jelent meg a június 4-ét a trianoni szerződés napjává nyilvánító törvény.

– Ez egy olyan társaság, amelyik lekéste a születésnapját, és most lekéste az ajándékosztás pillanatát is. 2018-ban csaknem minden akciójukra később került sor a tervezettnél, nem voltak képesek megünnepelni a százéves „születésnapjukat”. Akkor azt mondták, majd két év múlva, amikor megünnepelhetik, hogy száz évvel ezelőtt kaptak ajándékba egy működőképes országot. Most lekésték ezt is. Ennyit tudnak – összegezte Tamás Sándor.

A megyei tanács elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy valaki a háttérben „nyomogatja a gombokat”, hogy mikor, mennyi magyarellenesség „megengedett”. Most éppen a „piros gombot” nyomta meg.

A parlament május 19-én küldte meg kihirdetésre az államfőnek a Trianon-törvényt. Klaus Iohannis június 5-én alkotmányos óvást emelt a jogszabály ellen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások