UNOSZ-közgyűlés

UNOSZ-közgyűlés Kovászna megye

Szombaton tartották a Háromszék-Felsőfehéri Egyházkör unitárius nőszövetségeinek (UNOSZ) köri közgyűlését. A szentivánlaborfalvi templomban sorra került eseményen több mint száz személy vett részt.

Andorkó Rozália, az UNOSZ elnökének jelentéséből kiderült: az egyházkör 20 településéből 16-ban van aktív nőszövetség, amelyben mintegy négyszáz hölgy tevékenykedik, és szinte kivétel nélkül mindenikben történt említésre méltó esemény az elmúlt évben.   

– A nőszövetség az egyházközség lelke. Az asszonyok, még ha nincsenek is nőszövetségbe tömörülve, A-tól Z-ig részt vesznek az egyházközség életében. Ha szövetségben vannak, akkor sokkal szervezettebbek és hatékonyabbak – mondja az elnök asszony.

A tagszervezetek külön beszámolhattak az elmúlt egy év „leg” (legérdekesebb, legviccesebb, legszámosabb, legszomorúbb) tevékenységéről. Külső megfigyelőnek a „legek legje” a kálnoki nőszövetségé volt, ahol a Bedő Albert-ünnepség kapcsán több mint ezer embert fogadtak, köztük Áder János köztársasági elnököt, és a sepsiszentgyörgyieké, akik a lupényi szórványközösséggel ápolnak szoros kapcsolatot, és ezt követendő példának állították a többiek elé, mert „ezek az emberek gyakorlatilag a templomban hallanak magyar szót”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.