Hirdetés
Hirdetés

Ünnepre hangolódva Árapatakon

Ünnepre hangolódva Árapatakon Kovászna megye

Advent első vasárnapján, november 27-én tartották a Székföldi Magyar Napokat Árapatakon, a felújítás alatt álló református templomban.

„Örömteli ünneplés a mai, hiszen a felújítási munkálatok miatti két hónapnyi távollét után újra bebocsátást nyertünk templomunkba” – fogalmazott köszöntő beszédében Fülöp-Gál László árapataki református lelkész. A várakozás időszakában a békesség, az öröm, a nyugalom, a megértés és az egyetértés kellene jellemezze mindennapjainkat, de elengedhetetlen a vidámság is. „Ehhez járulnak hozzá a Székföldi Magyar Napok szervezői immár kilencedik éve, és mi ezért hálásak vagyunk, hiszen a kulturális műsorokkal megerősítenek bennünket identitásunkban, és megvidámítják az árapataki szíveket” – hangsúlyozta.

Az úrvacsoraosztást követően az erdővidéki Bujka Énekegyüttes két népdalcsokorral örvendeztette meg a helyieket, katonadalokat, népi és egyházi éneket adtak elő, majd a lelkész biztatására kedvenc, többszólamú népdalcsokrukat énekelték el. Nem maradt el a szeretetvendégség sem, a szorgos kezű árapataki asszonyok süteményekkel és meleg innivalóval kedveskedtek a vendégeknek és a falutársaknak.
(KMT-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük