Hirdetés
Hirdetés

Uniós pénzből teszik energiahatékonyabbá a régi óvodát

Uniós pénzből teszik energiahatékonyabbá a régi óvodát Kovászna megye

Lemhény önkormányzata igyekszik minél jobban kihasználni az uniós pályázatok nyújtotta lehetőségeket. A napokban egyik Országos Helyreállítási Alaphoz (PNRR) benyújtott, kedvező elbírálásban részesült pályázatuk finanszírozására bólintottak rá az illetékesek.

Hirdetés
Hirdetés

A felsőlemhényi régi óvodaépület energiahatékonyságának növelését célzó pályázat már tavaly pozitív elbírálásban részesült, mely évben a megyei önkormányzat támogatásával, illetve önerőből rendeztek be az ingatlanban ifjúsági termet, osztotta meg lapunkkal Jénáki Csongor, a háromszéki község polgármestere.

„Bútorzattal, tévékészülékkel, pingpong-asztallal, darts-táblával kivetítővel, nyomtatóval, laptoppal és fényképezőgéppel szereltük fel a termet. Korábban önerőből felújítottuk az épület tetőzetét, és bízom benne, hogy a napokban sínre került projekt részeként a közeljövőben a nyílászárók cseréje, a villanyhálózat felújítása és központ fűtés beszerelése is megtörténik az épületben” – jegyezte meg az elöljáró.

Az épület az ifjúsági terem mellett a helyi önkormányzat pénztárának, orvosi rendelőnek és a Lemhényi Ifjak Szövetsége székhelyének ad otthont.

Fotó: Iochom István

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük