Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Újra napirenden a zászló

Újra napirenden a zászló Kovászna megye

Antal Árpád újra jóváhagyásra iktatta a szaktárcánál Sepsiszentgyörgy zászlójának tervét. Mint ismeretes, miután a Brassói Táblabíróság érvénytelenítette a város szimbólumáról 2008-ban hozott határozatot, 2015 végén a helyi tanács újra elfogadta Sepsiszentgyörgy régi-új zászlóját, ezúttal az új törvény értelmében.

A zászlótervet továbbították a minisztériumhoz, ám egy átiratban a tárca tavaly nyáron közölte, hogy kikérték a Kovászna megyei prefektúra véleményét is, habár a törvény ezt nem írja elő. A prefektus válaszában célszerűtlennek tartotta egy erre vonatkozó kormányhatározat-tervezet előterjesztését, azt kifogásolva, hogy a zászlón nem jelenik meg semmilyen dák leletre utaló elem.
Antal Árpád polgármester elmondta, az elmúlt hét során újra benyújtotta a kérést a minisztériumhoz, és reményét fejezte ki, hogy lesz előrelépés ebben a kérdésben. „Várom, hogy ne a kommentek jöjjenek, hanem a kormányhatározat jelenjen meg, mert végül is a törvény által előírt összes lépést betartotta a sepsiszentgyörgyi önkormányzat”, fogalmazott a városvezető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük