Felhívás!

Újfalusi vizes aggodalmak

Újfalusi vizes aggodalmak Kovászna megye

Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere (képünkön) elmondta: prioritásként kezelik a település vízhálózatának korszerűsítését, és a télre is igyekeznek különféle munkálatokkal rákészülni.

Mikóújfaluban még 1967-ben kezdtek neki a vízhálózat kiépítésének, azóta elavult a rendszer, többször meghibásodik. Tavaly decemberben is elfagyott a vezeték, ám a fagyos talaj miatt nem találták meg a törés pontos helyét, így csak az idő felmelegedése után orvosolhatták a gondokat.
– Nyáron a hálózat nagyobb szakaszán vezetékeket cseréltünk, készülünk a télre, ám még mindig fejtörést okoz, hogy régi a rendszer – magyarázta.

Demeter szerint a hálózat felújítása után mindenképpen szolgáltatóval működtetnék a rendszert, mert egy saját céggel nagyon költséges lenne, és nem lehetne önfenntartó.
– Meg is tettük az ehhez szükséges lépéseket, és, habár Réty település vezetőségével közösen adtuk le a terveket, a pályázatot, ők már a szerződést is aláírtak ez ügyben, mi pedig még mindig a visszajelzésre várunk – panaszolta az elöljáró.

Ugyancsak prioritás a helyi orvosi rendelő felújítása, amelyet a Leader-pályázat keretében korszerűsítenének, de akár önerőből is felújítanának: ennek apropóján Demeter aggodalmának is hangot adott a kormány azon szándéka okán, hogy a településektől az évek során összegyűjtött, fejlesztésekre szánt pénzeket elvenné (a mikóújfalusi kasszában ez majdnem 2 millió lejre rúg). 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.