Felhívás!

Újabb vándorbölcső Barótra

Újabb vándorbölcső Barótra Kovászna megye

Vasárnap a baróti unitárius templomban újabb vándorbölcsőt adtak át. Ez korábban egy kisbaconi kisfiút szolgált, most pedig a harmadik gyermeküket váró baróti Demeter családhoz került.

A vándorbölcső-átadáson jelen volt az Úz völgyében, Csinódon lakó Sepsiszéki Nagy Balázs, a Székelyföldi Vándorbölcső Program koordinátora, aki ezúttal is hangsúlyozta Magyarország Nemzetstratégiai Kutatóintézetének, valamint az intézet elnökének, Szász Jenőnek a program elindításában és fenntartásában betöltött szerepét. Említette a Gyarapodó Magyarság Mozgalom jelentőségét is, melyeknek köszönhetően a vándorbölcső-program népszerűsége töretlen: csak a tavalyi év folyamán nyolcvan vándorbölcsőt adtak át Székelyföldön.

Nagy Balázs kitért arra, hogy a most átadott bölcső Lévai Anikónak az adománya, ezúttal egy olyan baróti családhoz kerül, akik lelkes mozgatói a helyi közösségi életnek: Demeter Zoltán és Demeter Mária Erdővidéken a korábbi vándorbölcső-átadások szervezésében is szerepet vállaltak. A mostani már a harmadik vándorbölcső, ami Barótra kerül, ebben ezúttal ismét egy kisfiú, Soma-Bendegúz fog ringani.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.