Felhívás!

Újabb takarítási nap

Újabb takarítási nap Kovászna megye

Október 16-án, szombaton újabb takarítási napot szerveznek Baróton és a hozzá tartozó településeken. Legutóbb tavasszal volt hasonló akció, ám mint azt Demeter Zoltán, a baróti polgármester tanácsadója lapunknak elmondta, a szándék az, hogy ezeket a megmozdulásokat rendszeresítsék, környezetünk így lesz tisztább, szebb, élhetőbb.

A polgármesteri hivatal kimutatása szerint a tavaszi takarítási napokon Baróton és a hozzá tartozó öt faluban nem kevesebb mint 400 személy mozdult meg; közel fele gyerek volt, óvodáskorúaktól középiskolásokig. A résztvevők egyetlen napon összeszedtek több mint 500 zsáknyi szemetet, azon kívül vagy tíz traktor-utánfutónyi ágat, gumiabroncsot, műanyag-fóliát, sőt kivételesen még kiszuperált hűtőszekrény is akadt a sáncmarton. Érdekes lesz látni majd az őszi statisztikát – lássuk néhány hónap alatt mennyi szeméttel sikerült „gazdagítani” környezetünket.

Ugyancsak a baróti polgármesteri hivataltól származó információ szerint, október folyamán elviszik a mostanra a temetőkben – így a baróti temetőben is – felgyűlt szemetet, ami javarészt elszáradt koszorúkból, növényi hulladékból áll. Így még halottak napja előtt megtisztul felmenőink nyughelye. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.