Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Újabb perben mentették fel Markó Attilát

Újabb perben mentették fel Markó Attilát Kovászna megye

A bukaresti táblabíróság alapfokú ítéletében felmentette pénteken a hivatali visszaélés vádja alól Markó Attilát.

Hirdetés
Hirdetés

A restitúciós hatóság kártérítési bizottságának volt tagját egy 128 millió eurós kártérítési üggyel kapcsolatos bűnvádi perben mentették fel. A hírt Markó Attila közölte közösségi oldalán. Az ítélet szerint bűncselekmény hiányában mentették fel a korábbi politikust és a per többi vádlottját is.

Markó Attilát egy hasonló perben felmentették év elején, viszont egy másik per van még folyamatban ellene, amelynek tárgya szintén egy állítólagosan túlbecsült kártérítési összeg. Ebben az ügyben jövő pénteken születhet döntés – mondta megkeresésünkre Markó. 

Azt is elmondta, hogy a legutóbbi jogerős felmentő ítélet óta azt is megtudta, hogy a DNA asztalán tucatszám voltak még pontosan ugyanilyen tényállású nyomozati dossziék, de a jogerős ítélet tükrében mindegyikben ejtették a vádat már ügyészi szinten. 

Azt is hozzátette, a mai döntés tárgyát képező perben van már csak előzetes letartóztatási parancs ellene, a másikban már nincs. De ennek feloldására meg kell várni a jogerős döntést, a  DNA ugyanis általában hivatalból fellebbez.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük