Hirdetés
Hirdetés

Újabb pályázat nagycsaládosoknak

Négy évvel ezelőtt alakult meg Kovásznán a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete, amely többek között anyagi támogatást nyújt a nagycsaládosok számára a gyerekeik oktatása érdekében. A pályázatot idén is meghirdették.

Hirdetés
Hirdetés

Négy évvel ezelőtt három kovásznai nagycsalád fogott össze, és alapította meg az egyesületet azzal a céllal, hogy különböző programokat, pályázatokat dolgozzanak ki a nagycsaládok részére, hiszen azt tapasztalták, hogy bár voltak ösztöndíj programok, ezek nem kifejezetten a nagycsaládok gyerekeinek szóltak. Az egyesülethez mint­egy 60-70 család tartozik, akik különböző programokon vesznek részt egész évben – bár ez tavaly a járvány miatt jelentősen csökkent – a cél pedig az, hogy támogassák a családokat és főleg gyerekeiket – mondta Hegyeli Attila, az egyesület elnöke.

Kifejtette: projektjeik nem olyan programok, amelyek ösztöndíjszerűen adnak támogatást a diákoknak, hanem nagycsaládos ösztöndíjat írnak ki egyetemista vagy középiskolás diákoknak, akik nem a saját településükön járnak iskolába. A középiskolásoknak félévente 500 lej, az egyetemistáknak pedig 1000 lej jár. A vezetőség bírálja el a pályázatokat, túljelentkezés esetén pedig a legfontosabb szempont az, hogy hány testvér van hasonló helyzetben.

Idén is meghirdették az ösztöndíjat, melyre január 15-ig lehet pályázni, majd február 15. után értesítik azokat, akik támogatást nyertek. Az elbírálás során előnyben részesítik a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesületének tagjait, a jó tanulmányi eredményekkel rendelkező tanulókat, a háromnál több testvér létszámát a családban, illetve ha párhuzamosan több testvér is otthonától távol tanul. A pályázattal és más programokkal kapcsolatos részletek az egyesület Facebook- és weboldalán találhatók. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük