A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Újabb influenza-áldozat

Vasárnap (március 11-én) éjjel újabb háromszéki személy hunyt el a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, valószínűleg influenzavírus miatt: a fertőzés tényének megerősítését még Bukarestből várják a szakemberek, ám akár az előző 3 tragédiánál, itt is a beteg tüdejét támadta meg a vírus, ez okozta a vesztét.
Antal Álmos orvosigazgató tegnap érdeklődésünkre elmondta, egy 75 éves, krónikus betegségekkel nyilvántartott hölgy hunyt el a kórházban az említett időpontban. A fertőzés ténye még nincs megerősítve – magyarázta –, de több mint valószínű, hogy a vírus okozta a tragédiát, a gyorstesztnél már kimutatták a tüdőgyulladást (bronchopneumoniát). András-Nagy Róbert kórházigazgatótól megtudtuk, az idős hölgy diabétesz- és szívbetegséggel volt nyilvántartva: a vírus mellett a társbetegségek is hozzájárultak a tragédiához.
Mint arról már korábban beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi kórházban elsőként egy Tulcea megyei, 53 éves férfi hunyt el H1-es vírus miatt februárban: lázas állapotban érkezett műtétre, ám még műtét előtt elhunyt a fertőző osztályon. Ezt követően, március elején két nap leforgása alatt két személy – egy 17 éves magyarhermányi terhes kismama (sajnos, a magzatot sem tudták megmenteni az orvosok), illetve egy 23 éves sepsiszentgyörgyi fiatalember – is súlyos légzési elégtelenség miatt hunyt el az intézményben, mint utólag kiderült, az A típusú H1N1-es vírus miatt. A két fiatal tragédiája kapcsán dr. Antal tegnap kifejtette, hogy az említett vírustörzset az oltóanyag tartalmazta, így ha kaptak volna vakcinát, akkor valószínű, hogy esetükben más lett volna a betegség kimenetele. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.