Felhívás!

Újabb hercehurca Maksán

Múlt héten rendőrséget hívott Selariu Gyula, az OVPS Natura Sălbatică (Vad Természet) Halász–Vadász Egyesület elnöke, mert Deszke János maksai polgármester nekifogott elbontatni a Besenyő-tó mentén felhúzott kerítést.

Selariu Gyula lapunknak elmondta, az egyesület, amely közel 10 éve bérli a halastavat, 3 éve húzta fel a drótkerítést a tó köré (annak bizonyos részeire), hogy a horgászok és a fürdőzők ne zavarják egymást. Azonban a nyár folyamán az ottlakók egy része, arra hivatkozva, hogy a kerítés miatt nem tudnak az állatok inni, aláírásokat gyűjtött a kerítés lebontásáért, mígnem a megyei építkezési felügyelőséghez jutott panaszuk, onnan a polgármesteri hivatalhoz, ami engedély hiányában nekifogott elbontatni a drótkerítést.
– Az engedélyeztetés kérését rég elküldtük a megyei építkezési felügyelőséghez, de a polgármester már azelőtt lépett, hogy jóváhagyták volna az építkezést – panaszolta Selariu, megjegyezve, hogy rongálás miatt feljelentette a polgármestert, ugyanakkor ügyvédet fogadott, és perbe hívja.
Forró Károly független tanácsos szerint a polgármester törvénytelenül járt el, ugyanis a bontást anélkül hajtotta végre, hogy azt a helyi tanács megszavazta volna.
Deszke János polgármester a helyzet tisztázása érdekében elmondta: az önkormányzatot novemberben szólította fel a megyei építkezési felügyelőség, hogy bontassák le a kerítést.
– Decemberben és januárban is hivatalosan értesítettük az egyesületet, de mivel nem léptek a kerítés ügyében, és minket is felszólítottak, ezért hozzáláttunk az elbontásnak, amihez egyébként nem szükség határozattervezet – szögezte le Deszke, hozzátéve, a héten folytatják a kerítés lebontását.  <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.