Felhívás!

Újabb bombagyanús bőrönd

Mint arról honlapunkon már beszámoltunk, csütörtök késő este gyanús táskát találtak Sepsiszentgyörgy központjában, az új főtéren felállított Szent György-szobor mellett. A „kuffer” megtalálása után bombariadót fújtak a hatóságok. Utólag kiderült, a táska üres volt.

Csütörtökön a rendőrség gépkocsikkal zárta le a központba vezető utcákat, és kiürítették a teret, amíg a Román Hírszerző Szolgálat tűzszerészei elvitték a csomagot. A táska üresnek bizonyult.
Az ilyen bombariadók nem új keletűek Sepsiszentgyörgyön: két éve, ugyancsak év elején egy, a Dália utcában elhagyott, üres diplomatatáska miatt fújtak riadót az illetékes hatóságok, de évekkel ezelőtt a megyei munkafelügyelőség udvarán is találtak egy üres, méretes bőröndöt, amely miatt tűzszerészek lepték el a helyszínt. Feltehető a kérdés, hogy szándékos viccelődésekről vagy gyakorlatozásról van-e szó ilyenkor.
Nem hivatalos információkból megtudtuk, a járőröző csendőröknek, rendőröknek bizonyos protokollt kell betartaniuk elhagyott csomagok észlelésekor, ezeket pedig a világért sem hágnák át, hiszen volt már arra példa a megyeszékhelyen, hogy a hírszerző szolgálat emberei tették próbára az egyenruhás kollégák felkészültségét. Nicoleta Marin, a megyei rendőrség szóvivője a csütörtöki esettel kapcsolatosan elmondta: nincs olyan információja, hogy bármiféle gyakorlatról lett volna szó, mi több, nyomoznak az ügyben, a közeli térfigyelő-kamerák tartalmát is elemzik.
– Ha igazolódik, hogy szándékos viccelődésről, a hatóságok fölösleges riasztásáról volt szó, akkor az elkövető az 535/2004/535-ös törvény 38-as cikkelye értelmében akár 3 hónaptól 2 évig terjedő börtönbüntetéssel is sújtható – figyelmeztetett. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.