Felhívás!

Új tanácsost iktattak

Új tanácsost iktattak Kovászna megye

Új tanácsost neveztek ki, és a költségvetést is módosították a kézdivásárhelyi tanács tegnapi ülésén. A testület ugyanakkor egy területet és egy járművet is elfogadott donációként.

Bartók Előd Huba személyében új tanácsost iktattak, miután Szabó Vincze objektív okok miatt visszaadta megbízatását. A kiegészült testület sorban tárgyalta a helyi költségvetés módosítását: a működési költségek 684 ezer lejjel egészültek ki, míg a fejlesztésekre és beruházásokra vonatkozó oldalt 107 ezer lejjel toldották meg.

Ezt követően döntés született egy Fortyogó utcai terület adományozási ajánlatának az elfogadásáról is. A területet Szarvadi Attila ajánlotta fel, hogy utat lehessen létesíteni a városrészen. Nagylelkű adományról van szó, mivel a közel hétáras terület értéke, a 30 eurós négyzetméterenkénti árral számolva, több mint 20 ezer euróra rúg. Ezen kívül a tanácsosok rábólintottak a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség által felajánlott haszongépjármű átvételéhez szükséges tanácshatározatra is. Az 1978-ban gyártott, létrás autót a városgazdálkodási osztály vette leltárába.

A testület jóváhagyta a tanévre vonatkozó ösztöndíjakat is. Az előterjesztés szerint az ösztön- és érdemdíjak összege 40 és 50 lej között alakul havonta. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.