Felhívás!

Új rendőrautók, pisztolyok

A háromszéki rendőrség 36 új járgánnyal bővítette autóparkját, ezeket szükség szerint osztják szét a megyében. Az új autókra a román rendőrség autóparkjának teljes felújítását célzó belügyminisztériumi program keretében tettek szert.

Radu Stroe, a megyei rendőrség szóvivője elmondta, Háromszékre mindeddig 12 új Duster és 24 Logan modellű Dacia jármű érkezett. Ezek másképpen vannak feliratozva, mint az eddigi, „már megszokott” rendőrautók, és a festésük is németországi társaikra hajaz. Tervek szerint szeptember végére az új autók mellé 25 ezer Beretta modellű, utolsó generációs pisztolyt is szétosztanak az ország rendőrei körében.

Ezeket a fegyvereket Romániában rakja össze a Romarm vállalat, így rendkívül jó áron jut hozzá a rendőrség (a hírt bejelentő belügyminiszter elmondása szerint „a piaci ár feléért”). A belügyminiszter arra is rámutatott, hogy a „bűnözőknek utolsó generációs járgányaik, fegyvereik vannak, a rendőröknek pedig Makarov vagy 1974-es Carpați pisztolyuk, ez pedig egyenlőtlen erőviszonyokat eredményez a velük való küzdelemben”. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.