Felhívás!

Új óvoda európai pénzből

Új óvoda európai pénzből Kovászna megye

Újabb sikeres pályázatot pipálhat ki a kézdivásárhelyi önkormányzat, hiszen a gyulafehérvári Központi Fejlesztési Régiónál pozitívan véleményezték egy új óvoda építésére leadott projektjüket. Bokor Tibor polgármester megerősítette: a szerződést aláírták.

A Központi Fejlesztési Régió közleménye szerint Háromszéken Kézdivásárhely az a település, ahol a legtöbb pénzt fordították oktatásra: uniós alapokból eddig 11 millió lejt költöttek építkezésre, felújításra és általában az oktatási körülmények javítására, és ehhez most még hozzáadódik közel négymillió lej, amiből a Bod Péter Tanítóképző udvarán egy új, korszerű óvoda épül. Ebből 2,8 millió lejt EU-s finanszírozás tesz ki, a többi önrész.

Az utóbbi időben egyre többen íratják be a gyerekeket napközibe, így igény mutatkozott egy új épületre. Emellett gondot okozott, hogy a városban olyan óvoda is működik, amelynek épületét nem kevés pénzért bérli az önkormányzat. Az új, emeletes, 80 gyerek befogadására képes ingatlan 1300 négyzetméteres telken épül. A terület kiegészítődik egy további félhektáros ingatlannak, ami a város tulajdonát képezi.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.