Új időpont, új útvonal

Megváltozott a Bukarest és Budapest között közlekedő Hargita expressz (IR 366) útvonala. A Sepsiszentgyörgyön is áthaladó szerelvény néhány napja Marosvásárhelyt is érinti.
Az IR 366-os vonat az eddigihez képest fél órával korábban, 7 óra 8 perckor halad át Sepsiszentgyörgyön Csíkszereda felé, ám a korábbi útvonalától eltérően Dédánál nem Szeretfalva–Kolozsvár vonalon halad tovább, hanem „letér balra”, és Marosvásárhely érintésével, Székelykocsárdon keresztül jut el Kolozsvárra.
A vonat 11:43-kor áll meg Marosvásárhelyen, és 14:26-kor érkezik Kolozsvárra, innen pontosan a „régi” időpontban, 14:45-kor indul tovább, 18:14-kor van a határon, és akárcsak eddig, 21:20-kor fut be Budapestre. A szerelvény visszafelé induló „párja”, akárcsak eddig, 6:40-kor indul Budapestről, délután négykor halad át Kolozsváron, 18:46-ra ér Marosvásárhelyre (indul 18:58-kor), és (az eddigi 23:24 helyett) 23:41-re ér Sepsiszentgyörgyre.
Ez a vonat jól jöhet a Marosvásárhelyen tanuló háromszéki diákoknak is, akiknek eddig – ha a közlekedő egyetlen gyorsvonattal akartak hazajönni – délben kellett indulniuk, ami általában az aznapi utolsó órákról való „ellógással” járt együtt.
A másik, Székelyföldön át Budapestre járó vonat, a Corona (IR 406) menetrendje csak néhány perccel módosult: 19 óra 30 perckor indul Sepsiszentgyörgyről, és másnap 9 óra 20 percre fut be a Keleti pályaudvarra, visszafelé pedig 17 óra 40 perckor indul, és reggel 9 óra 24 perckor érkezik Sepsiszentgyörgyre. Nem árt tudni, hogy korlátozott számban úgynevezett Fortuna-jegy áll rendelkezésre, amellyel a normál jegyár feléért, mindössze 19 euróért (kb. 90 lej) lehet eljutni Budapestre. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.