Felhívás!

Tűzszerészeti eszközöket ellenőriznek

Tűzszerészeti eszközöket ellenőriznek Kovászna megye

Szilveszter közeledtével Háromszéken is intenzívebben ellenőrzik a tűzszerészeti eszközöket és petárdákat raktározó, forgalmazó cégeket. Részletekről Ördög Lajostól, a Kovászna Megyei Munkaügyi Felügyelőség vezetőjétől érdeklődtünk.

Ördög elmondta, Háromszéken igencsak kevés, szám szerint három állandó tevékenységet folytató tűzszerészeti és petárdákat raktározó, forgalmazó, ezekkel kereskedő cég működik, illetve ebben az időszakban vannak olyan cégek is, melyek csak pár hónapra, a „szezonra” igényelnek működési engedélyeket.

– Bonyolultabb rendszer az idevágó engedélyeztetés, ám mi mindenképpen nyilvántartásba vesszük ezeket az ideiglenes kéréseket, utólag pedig ellenőrizzük a cégeket, hogy betartják-e az itt érvényes szabályokat. Idén egyelőre nem észleltünk rendellenességeket. Az évek során főképpen a nem megfelelő tárolás, a hiányos papírmunka miatt jegyeztünk hiányosságokat – összegzett Ördög Lajos.

Petárdákkal, tűzijátékokkal kapcsolatos, munkabalesetnek nyilvánított incidens az elmúlt esztendőkben Háromszéken nem volt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 18., 10:37
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Jobb lenne Kézdivásárhelyen is szimatoljanak közbe,főleg esténként az Ojtoz utca és környékén. Már el kezdődtek a puffogtatások! És ha már itt tartunk, az orkok álltal szervezett lagzikon is kellene ezt azt ellenőrizni,a lepattant vendéglőben.Mivel az álltaluk csapott zaj,ordibálás,szemetelés nagyon ,nagyon elfajult,főleg a süket tűzijátékjaik. Én megértem,hogy boldogok,legyenek is azok,de az Isten szerelmére,viselkedjenek normálisan! Munkába járó emberek probálnának pihenni,aludni a környéken!