Hirdetés
Hirdetés

Tűz pusztított Miklósváron

Tűz pusztított Miklósváron Kovászna megye

Szombaton éjjel tűz ütött ki Miklósváron, a Fő úton található Elek család házánál. A családtagok elmondása szerint a lángokat az utcáról vette észre valaki, riasztotta a családot, s így, bár a ház teljesen leégett, emberéletben nem esett kár. Akkora volt a tűz, hogy a kiérkezett tűzoltóknak és mellettük a tűzoltásban résztvevő számos segítségnek csak reggelre sikerült teljesen kioltaniuk a lángokat.

Hétfőn délelőtt a helyszínen már csak a leégett ház alapjait lehetett látni, a romokat eltakarították. Az Elek család ideiglenesen a szomszéd házban kapott szállást, saját házuk újraépítésére érthetően csak tavasszal, a meleg idő beköszöntével gondolhatnak.

Hirdetés
Hirdetés

Az udvaron egy külön épített konyha szerencsére épen megmaradt, és az is szerencse volt – mondták –, hogy szombat éjjel nem fújt éppen a szél, így a tűz nem kapott bele a hátsó udvaron fekvő gazdasági épületbe és a csűrbe, ahol az állatokat, illetve a nekik szánt téli takarmányt tartották. A házban viszont szinte minden megsemmisült: bútorzat, ruhák, iratok, emléktárgyak.

Ottjártunkkor többen jöttek-mentek az udvaron, ki-ki valamilyen azonnali segítséget ajánlva fel a károsultaknak. Néhányan azt is ígérték, gyűjtést szerveznek számukra. A házigazda, Elek Árpád, épp akkor érkezett meg Barótról, ő egyelőre tanácstalan volt: visszautasítani sem szeretné senki segítségét, viszont azt sem szeretné, ha olyan dolgokat kellene felhalmoznia, amikre nincsen szükségük, annál is inkább, hogy nem sok hely áll rendelkezésükre, ahol azokat elraktározhatnák. Így talán a legjobb megoldás az, ha ki-ki egyeztet velük, hogy valójában mi is az, amire a legsürgősebben szükségük lenne (Elek Barna telefonszámán, 0745.958.084).

Hirdetés
Hirdetés

„Hogyha nem a tél jönne, más lenne” – mondja Árpád, de a hideg időhöz alkalmazkodniuk kell, tavasszal reményeik szerint aztán nekifognának az újjáépítésnek.

Értesüléseink szerint Miklósváron ma, kedden 12 órától, a plébánián tartanak megbeszélést a károsultak megsegítésével kapcsolatosan, így aki részt vesz azon, konkrétan egyeztethet a károsultakkal a segítség mibenlétét illetően, illetve további információkat is megtudhat. Úgy tudjuk továbbá, hogy az unitárius egyház segélyszervezetének – Gondviselés Segélyszervezet az neve – az erdővidéki fiókja is már megtette az első lépéseket azért, hogy a tűzkárosultaknak pénzadományokat gyűjthessenek Erdővidék településein. Ezzel kapcsolatban a részletekre még visszatérünk.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások