Felhívás!

Türelmetlen gyerekek

Türelmetlen gyerekek Kovászna megye

Március közepén először a város összes játszóterét fertőtlenítette a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal, majd nem sokra rá bezárták a létesítményeket. A tiltást azóta sem oldották fel, és egyre többen türelmetlenkednek, van, ahol már újra birtokukba vették a gyerekek a játszóhelyeket.

A játszóterek és szabadtéri fitneszterek köré szalagot húztak ki, így sem a játszóelemeket, sem a padokat nem használhatják a szülők, illetve a gyerekek. A szabályozást még nem oldották fel, de a hivatalosan elzárt közterületekre a figyelmeztetés ellenére több helyen beléptek, a lezárást jelző szalagot letépték. Főleg lakónegyedi, tömbházak között található játszótereket vettek birtokukba a gyerekek, de az Erzsébet parkban is megnyílt az ugráló, és az elektromos kisautókat is használhatják már.

A kétgyermekes Kovács Erika nem érti a rendelkezés lényegét. „A konditermek és különböző sportlétesítmények kinyitottak, de a játszóterek még nem. A gyerekek így is együtt játszanak a parkban, találkoznak, érintkeznek. Szülőként igyekszünk figyelmeztetni őket, de nagyon hosszú hónapokon vagyunk túl, nincs iskola és tábor, csak a játszóterek maradtak. Nem szabályt szegni akarunk, hanem visszatérni a normalitáshoz, hiszen nagy szükségük van erre a gyerekeknek” – magyarázta.

Vannak, akik óvatosabbak, így távol maradnak a közösségi terektől. Tóth Kinga, ugyancsak kétgyermekes édesanya azt mondja, megvárják, amíg teljesen feloldják a korlátozásokat.

– Nem véletlen rendelkeztek így, a gyerekeim is megértették, miért nem mehetünk még oda játszani. Tapasztaltam, hogy sokan már akkor is használták az eszközöket, amikor tilos volt. Ez nem helyes, mi óvatosak maradunk – mondta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. június 23., 6:39
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Igen.Nagyon erdekes, hogy az ugralot es kisautot lehet hasznalni.Jatszoter meg varat magara. Ha nem jatzshat a gyerek jatszoteren, a szulok nyuljanak zsebbe es autoztassak, ugraltassak a gyereket. Mig fel nem szabadul minden tevekenyseg, nem szabadott volna engedni egyiket sem.Erthetetlen, mind sok mas dolog.is.

 • User
  Dátum: 2020. június 23., 11:00
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Bohóckodás ez is! Az ablakunk alatt levő játszótéren több mint egy hónapja rendszeresen járnak gyerekek. A szalagot felemelve bújt át anyuka és gyereke, hogy bemehessen. Ha az a szabály, akkor tartassák be! Ha meg értelmetlen, akkor töröljék el a rendelkezést. Komolytalanul állnak sok egyéb szabály mellé az emberek, az intézmények. Mekkora hűhó az iskolákban, ahogy a vizsgák, felkészítők alatt vonultak be a diákok, voltak elhelyezve a padok, egy óra helyett hármat kellett tartson a felkészítő tanár, mert az osztályt három csoportra osztották, a sok fertőtlenítőről, maszkról ne is beszéljünk. S utána kisebb-nagyobb csoportokba összeverődve szórakoztak, találkozgattak a gyerekek a parkban, teraszoknál?? Ugyanakkor egyes üzletekben a biztonsági őr nagy buzgalommal méri a lázat, igazából odatartja a készüléket, mutat amit mutat, s mehetsz is. A bevásárló szekerek, kosarak viszont már rég nincsenek fertőtlenítve!! S akkor??
  Szóval amennyi baromság, szervezetlenség lefolyik ebben az országban, az nem emberi.

 • User
  Dátum: 2020. június 23., 12:57
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Mi Kolozsvár legszélén lakunk, a nagy menetben sem láttunk rendőrt. A gyermekeket elinte nem vitték és nem engedték le, de aztán nonstop lent vannak a játszótéren vagy körülötte.
  Szerencsére, a betegség megáll a városközpontokban, és a kisgyerekeket nem érinti. Vagy mégse így lenne?

 • User
  Dátum: 2020. június 23., 16:57
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Sajnos a lezarast jelzo szalagokat mar masnap leteptek.Nyugdijas vagyok es mivel a nyugdijasoknak eleg szigoru karanten volt vegig nezhettem nap mint nap hogy mi tortenik a Nicolae Iorga es az Ag utca kozti jatszoteren.Hat a jatszoter a kutyasok tere lett.Nem nagyon foglalkoztak a kutyasgazdik azzal hogy az a terulet tulajdonkeppen gyerekeknek van kialakitva.Volt aki osszeszedte a kutyak utan az osszeszednivalot,volt aki nem.Padokon,a jatszohordoban,csuszdan,homokban ,mindenutt ott vannak.Nem tudom miert nem lehetne a jatszotereket bekeriteni.Hiaba a sok kezmosas ,fertotlenites.Most is reggel es este a kutyak tere !