Felhívás!

„Túlzó” követelések?

„Túlzó” követelések? Kovászna megye

Bár minden román párt „szétfele húz” a politikai válság kapcsán, egy dologban teljesen egyetértenek: a magyaroknak semmilyen jogot nem kell megadni. Már-már úgy tesznek, mintha ezt az Európában egyedülálló helyzetet sem a kormánypárton belüli esztelen marakodás, hanem az RMDSZ „elfogadhatatlan” igényei váltották volna ki.

A háromszéki román politikai vezetők természetesen az élvonalhoz tartoznak ebben a kérdésben. Horia Grama szerint „extravagáns” követelésekről van szó, amelyek „magyarrá alakítanák Erdélyt”. A kormányzó szociáldemokrata párt Kovászna megyei elnöke szerint az RMDSZ képviselői nemes egyszerűséggel hazudnak, és olyan nemzetközi dokumentumokban rögzített előírásokra hivatkoznak, amelyek a valóságban nem is léteznek.

Nem maradhatott el mögötte a nacionalista diskurzusban a karján piros-sárga-kék szalaggal, zsebében nemzeti zászlóval Traian Băsescu pártelnök mögött vonuló (aki egyenesen Budapestre küldte a magyarokat március 15-ét ünnepelni) Gheorghe Baciu, a Népi Mozgalom Párt parlamenti képviselője sem.
– Nem érthetek egyet március 15-e hivatalos ünneppé tételével addig, amíg a magyar vezetők egy része december 1-jét gyásznapként emlegeti, s vannak, akik gyászlobogót tűznek házaikra – hangoztatta Baciu.

Nyilatkozataikból ítélve egyik képviselő sem olvasta el az inkriminált törvénytervezetek pontos szövegét… 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. június 23., 11:48
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Ezek az emberek vagyis nemlehet embereknek navezni akiknek halvan gozuk sincs Erdely torteneterol es enyire ragalmazzak az ERMDSZ. A parlamenti kepviselok minden parlamenti ulesen probaljak megertetni veluk, hogy mi nem akarjuk elveni Erdelyt. Amenyiben nem ertik meg ezt nincs amit keresenek a parlamentbe se a Partok vezetesebe menjenek a francba oda ahova en gondolom.